Visites de vi

Catalunya té 12 denominacions d’origen, cadascuna amb les seves característiques. S’hi cultiva la vinya des de fa 2.500 anys, quan la van introduir els romans per produir vi per als soldats. Els únics períodes en que es va deixar de fer vi va ser a l’època de dominació musulmana i quan la plaga de la fil·loxera en devastà totalment el conreu a finals del segle XIX.

Avui, Catalunya és la regió productora de vi més important del país, amb uns 400 milions d’ampolles cada any, dels quals la meitat és cava. El vi és part de la nostra cultura i n’estem molt orgullosos.

Us oferim gaudir de tasts de vins a cellers de primera categoria; un àpat a un restaurant amb màgia i gaudir d’un paisatge captivador de vinyes exuberants i pobles amb encant.

 
Previous
Next

En aquest mapa podeu veure les diferents regions vitivinícoles que ens envolten. Encara que cadascuna d’elles té les seves característiques especials, oferim recorreguts només a zones a una distància màxima de 2 hores de Barcelona: Penedès, Alella i Priorat.

Aquesta regió queda a una hora de Barcelona i és sobretot coneguda pels seus caves, pels seus vins blancs i negres i, recentment, pels nous caves Corpinnat.

Les vinyes al Penedès es van començar a plantar a l’època romana, quan aquests van veure que la zona era ideal. En aquella època era el vi per als soldats, però des de llavors s’ha après força i millorat moltíssim. Tant, que és la zona més coneguda de totes i on es fa el 90% del cava produït a Espanya.

Avui, aquesta denominació d’origen comprèn 26000 Hectàrees on es conreen varietats de raïm tradicionals (xarel·lo, macabeu, parellada, ull de llebre, sumoll …) i varietats internacionals (chardonnay, cabernet sauvignon, merlot i pinot noir). La varietat de vins de qualitat que s’elaboren és molt destacable.

Priorat

El vi que ningú volia fa 50 anys… ara és el més apreciat. El terra de llicorella és tan especial que fa uns vins únics i uns olis entre els millors del món. El Priorat s’associa a vins famosos i té un paisatge agrícola de gran bellesa, amb Siurana i la cartoixa d’Escala Dei com a llocs més especials.

Fa 800 anys que s’hi practica la viticultura, des que els monjos cartoixos es van instal·lar a Scala Dei. Les bodegues es situen en 41 Parcel·les entre els 400 i els 800 metres sobre el nivell del mar en tres tipus de sòl (pissarres, argiles i sòls calcaris).

Es la zona vinícola més propera a Barcelona (20 km) repartida entre el Maresme i el Vallès Oriental. Es coneix sobretot pels vins blancs. Les varietats principals són la pansa blanca i la garnatxa blanca. També s’hi fan vins rosats aromàtics, amb garnatxa, merlot i pansa rosada. 50 viticultors cultiven 227 ha i només hi ha 9 cellers.

La zona es troba entre el mar i la muntanya.

A l’època romana, Plini i Marcial ja citen els seus vins els com a vins laietans. A l’edat mitjana eren els preferits a Barcelona i en època moderna s’exportaven a les colònies espanyoles d’ultramar.

La DO Alella és una de les més petites i de les més antigues de la Península Ibèrica.