Priorat

Les muntanyes remotes i rocalloses del Priorat són el bressol d’un negre intens i mineral que molts escriptors i especialistes de vins consideren entre els de més categoria a Espanya. 

El sòl de pissarra i quarsita (que aquí es coneix com a llicorella), moltes hores de sol i una generació jove de viticultors han donat a la regió la reputació de ser una de les més innovadores del país. És una de les dues regions a Espanya amb Denominació d’Origen Qualificada. Alhora, la bellesa natural de la zona i la seva llarga història la converteixen en un lloc fascinant per explorar. 

Quilòmetres de terreny muntanyós de pissarra i vinyes (entre els 200 i els 700 m sobre el nivell del mar) omplen aquesta regió a unes dues hores de Barcelona, però a un món de distància. 

El relleu escarpat fa que les vinyes creixin en terrasses com enormes escales en filades que semblen dibuixades. Per això la major part de la feina es fa a mà. 

Si a d’altres regions es poden collir 20.000 kilos per hectàrea, aquí no arriba a 5.000 kilos, però d’altra banda es nota molt més el gust mineral al vi. Les varietats autòctones són la garnatxa i la carinyena, però també es cultiven varietats internacionals, com ara syrah, cabernet sauvignon i merlot. 

Previous
Next

EN 5 HORES:

  • Anirem per l’Autopista direcció Tarragona, parant a estirar les cames a l’aqüeducte romà de Tarragona i després continuarem direcció Falset fins al celler escollit, on farem visita i tast. Després anirem a un altre celler on prendrem unes tapes en acabat de la visita i, un cop disfrutada la experiència, tornarem cap a Barcelona.

Us suggerim combinar aquest recorregut amb una visita a un dels 4 llocs propers d’aquesta zona:

Tarragona, Santes Creus, Reus o Montblanc (8h)

Per a tots els tours recomanem calçat còmode.

CONTACTEU AMB NOSALTRES PER PREPARAR LA VOSTRA VISITA EXCLUSIVA!

El vi és la llum del sol, lligada per l'aigua.