Region de Girona

Girona est au nord de la Catalogne, à la frontière de la France et est une zone frontalière où l’histoire se respire. L’arrivée des montagnes dans la mer rend possible la Costa Brava, avec ses charmants villages. Dans ce quartier, nous pouvons visiter sa capitale, Girona avec une cathédrale impressionnante, son célèbre quartier juif, plein de rues étroites, nous pouvons marcher le long de ses murs et des ponts sur l’Onyar. Une autre option est d’aller à Besalú pour découvrir son spectaculaire pont médiéval et le micvé, (mot hébreu signifiant «bains de purification»), qui est le seul bâtiment de cette nature trouvé en Espagne et l’un des dix qui se trouvent en Europe.

N’oubliez pas que dans cette région, nous trouvons également Figueres, où le grand artiste Salvador Dalí est né et où il a lui-même conçu son musée. Nous avons de nombreuses optionsi

ALTRES OPCIONS:

Besalú

Els seus llocs més famosos són el pont romànic del segle XII, l’església de Sant Pere consagrada el 1003 i un mikveh restaurat (bany jueu ritual) que data del segle XI.

El Micvé o casa de banys rituals de Besalú és, juntament amb el de Girona, l’únic recinte de banys jueus descobert fins ara a la Península Ibèrica.

 

Pals

Pals és un poble medieval totalment restaurat.

Té una torre que és l’única resta del castell que hi va haver (s. XI-XIII), coneguda com a Torre de les Hores, ja que es va utilitzar com a torre del rellotge al segle XV.

L’església al capdamunt del poble es va construir al segle X

Peratallada

El seu nom ve de pedra tallada, ja que la majoria dels edificis estan construïts amb pedra extreta del fossat que encara encercla parts d’aquesta petita ciutat medieval fortificada. El castell de Peratallada (segle XIII) és l’estructura dominant de la ciutat. La pel·lícula de 1991 de Robin Hood: Princep dels lladres es va filmar en part aquí.

Púbol

Pubol és un poble massa petit per atreure turistes si no fos per la seva relació amb la dona i musa de Salvador Dalí, Gala.

Dalí va comprar aquí un castell medieval i el va decorar per a la seva dona Gala, qui va viure aquí a la dècada de 1970 i està enterrada a la casa.

El Castell de Púbol és ara un museu amb obres de Salvador Dalí.