Àrea Girona

Girona està al nord de Catalunya, tocant amb França i és una zona de frontera on es respira la història. L’arribada de les muntanyes al mar fa possible la Costa Brava, amb els seus pobles plens d’encant. A aquesta zona podem visitar la seva capital, Girona, amb una catedral impressionant, el seu famós call, ple de carrerons estrets. Podem passejar per les seves muralles i els ponts sobre l’Onyar.

Una altra opció és anar a Besalú a descobrir el seu espectacular pont medieval i el micvé (paraula hebrea que significa ‘banys de purificació’), que és l’únic edifici d’aquestes característiques trobat a l’Estat espanyol i un dels deu que hi ha a Europa. 

No us oblideu que en aquesta regió també trobem Figueres, on va néixer el genial artista Salvador Dalí i on ell mateix va dissenyar el seu museu. Tenim moltes opcions!

ALTRES OPCIONS:

Besalú

Els seus llocs més famosos són el pont romànic del segle XII, l’església de Sant Pere consagrada el 1003 i un mikveh restaurat (bany jueu ritual) que data del segle XI.

El Micvé o casa de banys rituals de Besalú és, juntament amb el de Girona, l’únic recinte de banys jueus descobert fins ara a la Península Ibèrica.

 

Pals

Pals és un poble medieval totalment restaurat.

Té una torre que és l’única resta del castell que hi va haver (s. XI-XIII), coneguda com a Torre de les Hores, ja que es va utilitzar com a torre del rellotge al segle XV.

L’església al capdamunt del poble es va construir al segle X

Peratallada

El seu nom ve de pedra tallada, ja que la majoria dels edificis estan construïts amb pedra extreta del fossat que encara encercla parts d’aquesta petita ciutat medieval fortificada. El castell de Peratallada (segle XIII) és l’estructura dominant de la ciutat. La pel·lícula de 1991 de Robin Hood: Princep dels lladres es va filmar en part aquí.

Púbol

Pubol és un poble massa petit per atreure turistes si no fos per la seva relació amb la dona i musa de Salvador Dalí, Gala.

Dalí va comprar aquí un castell medieval i el va decorar per a la seva dona Gala, qui va viure aquí a la dècada de 1970 i està enterrada a la casa.

El Castell de Púbol és ara un museu amb obres de Salvador Dalí.